Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

Χαίρε, ω χαίρε ελευθεριά...

Χρόνια πολλά κι ελεύθερα!



"Και λευτερωθήκαμεν από τους Τούρκους και σκλαβωθήκαμεν εις ανθρώπους κακορίζικους, όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης
."(Μακρυγιάννης)

"Αυτό οπού μας φοβερίζεις, να μας κόψης και κάψης τα καρποφόρα δέντρα μας, δεν είναι της πολεμικής έργον, διατί τα άψυχα δένδρα δεν εναντιώνονται εις κανένα, μόνον οι άνθρωποι οπού εναντιώνονται έχουνε στρατεύματα και σκλαβώνεις, και έτσι είναι το δίκαιον του πολέμου ...όχι τα κλαδιά να μας κόψης, όχι τα δένδρα, όχι τα σπίτια που μας έκαψες, μόνον πέτρα απάνω στην πέτρα να μην μείνη, ημείς δεν προσκυνούμεν. Τι τα δένδρα μας αν μας τα κόψης, και κάψης την γην δεν θέλει την σηκώσης και η ίδια η γης που τα έθρεψε, αυτή η ίδια γη μένει δική μας και τα ματακάνει. Μόνον ένας Έλληνας να μείνη, πάντα θα πολεμούμε και μην ελπίζης πως την γην μας θα την κάμης δική σου, βγάλτο από το νου σου." (Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, απάντηση προς τον Ιμπραήμ)




14 σχόλια:

  1. Μαθαίνουμε, θυμόμαστε, τιμούμε, μεταλαμπαδεύουμε και ελπίζουμε...
    Χρόνια πολλά και ελεύθερα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρόνια πολλά Όλγα μου.
    Η μνήμη και η τιμή που αρμόζει είναι διδαχή για το παρόν και το μέλλον
    Καλή σου μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ......Φέρε και τις ακοίμητες ψυχές, με το αίμα στις φούχτες ζωντανό-ποτέ του μάρτυρα το αίμα δεν πεθαίνει....Φέρε και κάποια οράματα που δεν ευδόκησαν, όνειρα που έγιναν, σκοτάδι και πληγή, και με τις μνήμες σου όλες αγκαλιά......μη ρωτάς ποιος χάραξε τόσο βαθιά αυλάκι το αίμα. Να το θυμάσαι μόνο (Μαρία Λαμπαδαρίδου Πόθου)
    Τι να πω εγώ;
    Καλημέρα Όλγα μου και Χρόνια Πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τιμή σε κείνους που πολέμησαν για την ελευθερία, υπερηφάνεια για όσα πέτυχε το κράτος μας στα 200 χρόνια ανεξαρτησίας και στοχασμό για όλα ακόμα μένουν να κατακτήσουμε ως Λαός.
    Την Καλημέρα μου, Όλγα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στοχασμό και περί των αξιών μας που, στην πορεία, χάσαμε, θα τολμήσω να προσθέσω.
      Καλό βράδυ, Βασίλη!

      Διαγραφή
  5. Τιμή σε τέτοια αναστήματα της ιστορίας! Λόγια και δράσεις αγωνιστών που τίμησαν τη ζωή τους για την πατρίδα και το λαό.
    Άνθρωποι της διπλανής πόρτας που δεν εξαργύρωσαν ποτέ τα γαλόνια του πολέμου, μήτε "μήδισαν" σε άλλα ανόσια καλέσματα και προκλήσεις.
    Όλγα μου, χρόνια πολλά, τιμή και σεβασμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι Γιάννη μου, τιμή σε τέτοια αναστήματα! Μακάρι να ορθώσουμε κι εμείς το ανάστημά μας απέναντι σε κάθε ανόσιο κάλεσμα...
      Χρόνια πολλά! Καλό ξημέρωμα..

      Διαγραφή
  6. Ο Θεός έβαλε την υπογραφή του για τη λευτεριά της Ελλάδας και δεν την παίρνει πίσω. Θεόδωρος Κολοκοτρώνης
    Χρόνια Πολλά !! Όλγα ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν φτάνει μια μέρα μόνο να αποτείνουμε φόρο τιμής Όλγα μου σε όλους εκείνους που έδωσαν την ζωή τους για την λευτεριά αυτής της πανέμορφης και περήφανης χώρας όλη μας την ζωή πρέπει να τους ευγνωμονούμε!!
    Χρόνια πολλά Ελλάδα μας!!
    Καλό μήνα Όλγα μου να είσαι καλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή